A kínai kedves

A kínai kedves

Centrál Színház

Színházi előadás

Időpontok

Az est Besnyő László 2023 májusában megjelent új kötetére épül, melyben „vendégversek” formájában Müller Péter Sziámi és Menyhárt Jenő írásai is szerepelnek.

A versek és prózák végig vezetnek bennünket az 1910-es évektől napjainkig, de mégsem egy szokványos történelmi tablót látunk. A lazán egymásra épülő képek, írások, zenék, nem idősorrendben követik egymást. Közérthető formában szólnak családi folytonosságról, a zsidó identitás érzéséről, a megtestesült szerelemről, valamint az állandóságról, a Kínai Kedvesről, mely minden történelmi sorsfordulónál megjelenik.

A sokrétű, több művészeti ágat összefoglaló, két részes előadást, nagynevű szereplő- és alkotógárda formálja egységgé.

Müller Péter Sziámin és Menyhárt Jenőn kívül közreműködik a Kossuth díjas zeneszerző és zongoraművész Jávori Fegya, Hajduk Károly, az Örkény Színház színművésze, a nemrég bemutatott új magyar film, a Mesterjátszma főszereplője, s St Martin, a neves szaxofonos. Zenél Kirschner Péter (gitár) is, Bródy János és Müller Péter Sziámi zenekarának vezetője.

A látvány Besnyő Dániel médiadesign és fényfestő művész alkotása, kinek nevéhez többek közt az Inota Fesztivál, valamint az utóbbi évek nagy, állami augusztus 20-i Fény-és Tűzijáték fénylátványvilágának megtervezése és kivitelezése fűződik.

Időpontok

{{:message}}

Betöltés...